Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Hartritmestoornis.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Hartritmestoornis.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Fred

Geschreven op: Zondag 26 Maart 2017 om 17:25
Ongepast of beledigend?

Beste lotgenoten,
Ik ben 59 jaar en heb al een aantal jaar last van hartritmestoornissen, linker-boezemfibrilleren om precies te zijn. Nog steeds verkeer ik in de fase dat ik niet kan geloven dat dat bij mij past en zoek nog steeds naar een oorzaak waardoor de hartritmestoornis wordt ingezet. Voordat de stoornis zich voordoet, voel ik het aankomen doordat ik misselijk en beroerd word. Ik ben al met een gebitsrenovatie bezig en zoek naar een uitgemeten voedingspatroon.
Ik slik per dag 200 mg FlecaÔnideacetaat en 180 mg Verapamil.
Waar het mij omgaat, is lotgenoten te treffen die wat meer kunnen vertellen over wat zij voelen voordat de stoornis zich voordoet. Mogelijk hebben zij soortgelijke gevoelens en dat zou het voor mij gemakkelijker maken het te accepteren. Allen alvast bij voorbaat dank.  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Gerrit de lange slag op Woensdag 29 Maart 2017 om 01:30 Ongepaste reactie?

Hallo Fred
Je relaas gelezen en kan begrijpen wat je doormaakt.
Ik was ongeveer 55 jaar (2002) dat het begon zoals jij ongeveer beschrijft .In 2010 ben ik voor het eerst bij de cardioloog beland. Voorheen wel een paar keer bij de huisarts geweest maar die maakte er niet veel van.
Maar In 2010 ben ik dan toch door gezonden. Dan kom je in de molen . Onderzoekje dit en fietstest zo enz.Je weet wel denk ik.
Maar eerst niks aan doen. Het werd steeds vaker en op het laats bleef het gewoon zo. Met een cardioversie werd het hart weer in het ritme gebracht. Maar ja dan ook gelijk net als jij 200 mg FlecaÔnideacetaat per dag en bloedverdunners. Zakken vol heb ik er geslikt. Eerst ging het weer goed, 6 maanden gingen voorbij. Maar ja toe begon het weer. In 2015 liep het op tot 1 a 2 dagen in de week.
Diverse keren heb ik aangedrongen om een ablatie te doen . Maar dat ging niet zo vlot. Pappen en nathouden had ik het gevoel. Ten einde raad heb ik toen weer contact opgenomen met de huisarts. Alles besproken en hij heeft toen bij de Cardialoog aangedrongen in Heerenveen dat er wat moest gebeuren . Dit was niet meer leuk. En ja dan kan het ineens wel. Dus ben in jan 2016 verwezen naar Isala Ziekenhuis in Zwolle. Ik viel bijna van mijn stoel dat de dokter zij we helpen je daar wel even van af. Ik wist niet wat ik hoorde. Dus na een paar bezoekjes en nog wat uitstel van mijn kant ben ik op 28 aug 2016 geholpen met een Cryo Ablatie . De uiteinden van de longaders naar het hart worden dan met een ballon bevroren tot 50 gr onder nul. 3 minuten meen ik per keer. Alles van uit de lies. Opname 2 dagen. 8 uur s,morgens hebben ze mij klaargemaakt en kwart over 11 was ik weer bij kennis.
Dan kan je de volgende dag weer naar huis als alles goed gaat. Alles met mekaar heb ik er niks van mee gekregen. Ook daarna wel een week als zieke gedragen maar verder geen problemen gehad. 2 dagen voor de behandeling had ik het nog maar daarna was het weg tot nu toe geen last meer gehad. Deze week de laatste controle en ik ben ook weer medicijn vrij. Inmiddels ben ik 70 jaar. Verder prima gezond en geen hartritmestoringen meer. Dus als je denkt ze doen maar wat! Bespreek het met de huisarts en laat je niet wegzetten . Er zijn natuurlijk verschillenden soorten ritmestoringen maar zo ik jou hoor dan lijken we erg op mekaar. Natuurlijk zijn er ook triggers dat je het uitlokt maar als je er niks aan doet wordt het steeds vaker en heftiger. Met alle gevaren van dien. En die 200 mg FlecaÔnideacetaat & bloedverdunners daar wordt je ook niet vrolijk van. Dat merk je pas als je ze kan laten staan . Misschien heb je wat aan mijn relaas. Succes Gerrit


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Hartritmestoornis.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)