Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Hartritmestoornis.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Hartritmestoornis.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Kimberly

Geschreven op: Maandag 21 November 2016 om 22:57
Ongepast of beledigend?

Beste allemaal,

21 jaar. Na tientallen bezoeken aan de huisarts (jaren lang), werd er gezegd dat ik last had van hyperventilatie. En jahoor..4 weken geleden kwam ik te liggen op de hartbewaking met een hartslag van 200. Deze aanval heeft 3 uur geduurt. Helaas stopte de aanval niet uit zich zelf en moest deze door middel van het hart resetten weer op ritme komen. Op deze zelfde dag is er hartritmestoornis AVNRT ontdekt. Vol verdriet. Psychisch erg zwaar voor mij. Een paar dagen op de hartbewaking gelegen omdat mijn enzym-waarden erg hoog waren (afgestorven hartcellen). Een week later naar de cardioloog, de cardioloog heeft mij het medicijn Verpamil 125mg mee gegeven, Na een week pas resultaat, hartslag is aardig rustig (niet de hele dag). Blij ben ik, alleen...de bijwerkingen zojn voor mij niet te doen, de lage bloeddruk, draaiduizeligheid, vermoeidheid, warmte aanvallen en noem maar op. Over 3 dagen een afspraak met de cardioloog, ik heb besloten om een ablatie te laten doen. Vreselijk, eng! Maar, op deze voet verder is niet te doen, ik ben nog zo jong en wil heel graag genieten en niet telkens relening moeten houden met...hebben jullie ervaring met een ablatie voo een AVNRT?
Erg bang voor de pijn,ingreep. Ik hoop dat ik wat lotgenootjes kan spreken. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: bonita op Donderdag 15 December 2016 om 12:35 Ongepaste reactie?

hoi Kimberly

ik herken jou verhaal ,
ben zelf nu 25 jaar maar liep al vanaf mijn 15de met hartritmestoornis rond.
de doktoren konden er eerder niks meer omdat het telkens niet op een hartfilmpje vast te leggen was omdat het zo plots komt en gaat.
een paar maanden terug kwam ik savonds op de eerste hulp terecht met een hart wat behoorlijk uit zijn ritme was , gelukkig is het op hartfilmpje vast gelegd en weten we nu dat ik ook avnrt heb.
heb zelf de verapamil ook geprobeerd maar mijn hart reageerde daar niet goed op .
nu ben ik sinds eind september, begin oktober aangebeld voor een ablatie in het olvg in amsterdam.
vindt het zelf ook behoorlijk spannend maar heb het er wel voor over om daarna klachten vrij te zijn


Geschreven door: Gerard Bakker op Maandag 26 December 2016 om 22:19 Ongepaste reactie?

Dag Kimberley,

Ik ben een beetje treurig v.w. het feit dat ik ook een hartritmestoornis heb. Ik ben veel ouder dan jij maar ook op hogere leeftijd wil je gezond zijn.
Ik heb wel een ablatie overwogen, maar mijn situatie is niet te vergelijken met jou probleem.
Meestal kunnen cardiologen je een beetje geruststellen. Ik hoop voor je dat het allemaal goed komt!

Groeten,

Gerard


Geschreven door: Kimberly op Dinsdag 27 December 2016 om 12:15 Ongepaste reactie?

Beste Bonita,

Wat moet het naar voor je zijn, want zoals ik hoor hebben wij de zelfde problemen...

Ik heb 5 dagen geleden een ablatie gehad. De ingreep is goed gegaan alleen ik heb het wel naar ervaren. Ze hebben op 7 plekken bebrand. Het is nu afwachten, ze kunnen pas over een aantal weken zeggen dof het gelukt is. Maar ik heb goede hoop! En wat ben ik trots op mezelf dat ik dit heb gedaan. Ik wens jou heel veel sterkte, en als je zoveel last heb..zou ik toch een ablatie overwegen. Ik heb hem ook gedaan in het olvg amsterdam oost. Dokter Kimman heeft mij geholpen. Top!!!

Ik wens jou alvast een gezond 2017 toe.


Geschreven door: Kimberly op Dinsdag 27 December 2016 om 12:19 Ongepaste reactie?

Beste Gerard,

Ik hoop voor u dat de stoornis te onderdrukken is met medicatie. Zo niet zou ik zeker een ablatie aanraden, (5 dagen geleden ondergaan). Want net wat u zegt, ook op een iets oudere leeftijd wil je gezond zijn. Ik weet natuurlijk niet wat u situatie is, ik hoop dat het op te lossen is, en ben erg benieuwd naar uw reactie.

Voor nu wens ik u een fijn en gezond 2017.

Groeten, Kimberly


Geschreven door: Saskia op Zondag 15 Januari 2017 om 16:38 Ongepaste reactie?

Beste allen,

Ik ben een vrouw van 46 en loop sinds een jaar met een ritmestoornis welke bijna elke nacht optreedt. Waarom het tijdens de slaap begint is me een groot raadsel. De cardioloog heeft daar ook geen direct antwoord op. Van de zomer heb ik een 5 uur durende ablatie ondergaan. Helaas heb ik de dag na de ablatie in het zkh een dubbele longembolie gekregen. Deze complicatie komt eigenlijk bijna nooit voor zeggen ze. Toch ben ik er bijna aan overleden. De ablatie zelf heeft bij mij geen resultaat opgeleverd. Nog steeds kamp ik met nachtelijke aanvallen. Ik vind het moeilijk om mee te leven. Een tweede ablatie durf ik niet meer aan maar zoals het nu gaat kan het ook niet verder....


Geschreven door: San op Vrijdag 3 Februari 2017 om 14:05 Ongepaste reactie?

Toen ik 2 jaar was hebben ze een gedeelte van mijn hartzakje weg gehaald omdat daar een ontsteking zat + een bacteriŽle infectie. Heel heftig en ook heel zeldzaam volgens de cardiologen. Ik ben tot m''n 13e onder controle geweest. Ik heb nu al ruim 8 jaar last van hartkloppingen , als ik sport, fiets, de trap op loop of ook als ik gewoon na een lange werkdag op de bank zit. Ik ben al tig keren naar de huisarts geweest, holter onderzoeken gehad, hart echo. Allemaal niks volgens de artsen, ze gooide het op drukte en stress. Ik ben nu inmiddels 31 ben gelukkig getrouwd en heb 2 prachtige kinderen. Helaas gaan de hartkloppingen mijn dagelijkse leven bepalen dus ben ik weer langs de huisarts gegaan en de druk erop gelegt dat ik door gestuurd wil worden naar het radboud zh in Nijmegen. Ik heb daar 4 wk geleden een fietstest gehad en heb daar vorige week de uitslag van gekregen. Ik heb een hartritme stoornis en een ablatie operatie zit in het vooruitzicht. En ik moet een MRI scan laten maken van mn hart omdat ze willen kijken of m''n hart verder gezond is ivm operatie van vroeger. Dus vetrouw op je eigen gevoel en laat je niet zomaar wegsturen, zo zie je maar weer.


Geschreven door: Chantal op Donderdag 23 Februari 2017 om 16:33 Ongepaste reactie?

Beste mensen,

Hoi ik ben 37 jaar en heb al jaren heb ik last van hogere hartslag en hartoverslagen, overdag maar ook in rust rond de 95. Vaak kastje gehad en was niets te zien. Merkte wel dat mijn hartslag omhoog gaat bij te eten van bepaalde voedingsmiddelen en bij koffie of alcohol, dat heb ik de laatste jaren dus al geschrapt.
Ook heb ik sinds een aantal jaren soms een op hol slaand hart....dit duurde altijd maar hooguit 20 minuten, dus kon nooit gevangen worden want dan was het alweer over. Tot vorige week maandag 13 februari, na 25 minuten nog niet weg !
Ik heb toen de ambulance gebeld, deze kwam en ze konden registreren dat ik een hartslag van 250 bpm had ! Ik was extreem angstig, benauwd, klam zweten en bang !
Na bijna een uur stopte het snelle ritme en ging weer naar 110 slagen per minuut.
Dus na overleg hoefde ik niet mee met de ambulance maar kon smiddags naar de huisarts toe met het ecg en daar afspraak maken voor de poli.
Ik was totaal uitgeput na deze aanval en bij de huisarts aangekomen was mn hartslag weer 150 bpm en lage bloeddruk. Deze heeft toen ambulance gebeld en werd naar het ziekenhuis vervoerd.
Hier aangekomen en na onderzoeken plus het verhaal van de ochtend hartslag van 250 werd er een duidelijke AVNRT vast gesteld.
Ik werd naar huis gestuurd met de mededeling dat ik een afspraak werd ingepland bij de cardioloog, daarnaast kreeg ik verapamil 80mg mee om in te nemen als ik weer een aanval krijg. Ik hoop t niet want de aanvallen waren tot nu toe jaarlijks.
Ik ben sinds vorige week nogal angstig omdat ik dit nu weet en het heel angstig was om te ervaren. Ook heb ik erge reuma en vind ik het erg vervelend dat dit er nu bij is gekomen.
Hoe gaan jullie met de angst om ?

lieve groet


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Hartritmestoornis.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)